Skidresor till Aspen – en av världens mest exklusiva skidorter

Här hittar du information om skidresor till Aspen i USA.

Staden Aspen ligger Colorado i USA och tillhör en av världens främsta och exklusiva skidorter. Staden grundades 1879 och var på den tiden en gruvort. Skidorten Aspen grundades precis efter andra världskriget.

För dig som är trött på skidresor till Alperna är detta verkligen en upplevelse för i Aspen hittar du det sk “champagnepudret”. Runt den gamla staden finns fantastisk skidåkning där snön alltid är torrare och lite mer lättåkt än i Europa.  Förklaringen är att den torra luften driver ut fukten ur snön och därför blir pisterna inte isiga och därmed mer lättåkta.

Aspen har en hög servicenivå och en avslappnad stämning. Orten har mycket bra kvalité  på pister, hotell och nattliv, vilket har gjort Aspen till en av världens främsta skidorter men också en av de dyrare.

Ortens höjd är på hela 2473 m ö h och den högsta skidåkningen når nästan 4000 möh. Apen är även mycket solsäkert, vilket garanterar en fin solbränna.

Aspen har fyra skidområden, Aspen-Snowmass som tillsammans erbjuder variation för alla stilar och svårighetsgrader. Skidområdet stoltserar med över 280 backar  och 42 liftar.

Säsongen 2014/15 stod ”The Hideout” klar. Aspen Snowmass har investerat 10 miljoner dollar i ett område för barn och familjer.

I staden, där knappt 7000 invånare bor finns också mycket att göra. Här hittar du många exklusiva butiker, konstgallerier, en teater och ett konserthus. Detta är inte alla skidorter som har!

Snabbfakta

Antal km pist
240
Antal liftar
24
Backar blå/röd/svart
50/11/30
Högsta åkhöjd
3813
Höjd skidort
2 470
Längdskidspår, km
80
Närmsta flygplats
Denver - 20 mil - 2 tim 30 min
Snowpark
Ja

Bilder från Aspen

Klicka för att förstora