Skidresor till Fernie – ett till puderparadis i Kanada

Här hittar du skidresor till Fernie i Kanada.

Fernie Alp resort är en skidort, belägen på Lizard Range, nära staden Fernie, British Columbia i Kanada. Staden har inte mer än 5 000 invånare men hit kommer besökare från hela världen för att njuta av bra åkning.

Fernie Alpine Resort har ett välförtjänt rykte om sig för att vara ett puderparadis. Med ett genomsnittligt årligt snöfall på över 8 meter. Här finns många varierande skidbackar för att hålla dig underhållen under hela din vistelse. Det arrangeras både cat ski och Heli ski för en extra upplevelse, vilket är att rekommendera.

2013 blev den nya Polar Peak hissen installerad och orten öppnar nu sina dörrar till 5 ”skålar” inklusive, Timber, Currie och Sibirien som erbjuder några av bergens mest utmanande terräng.

Skidsystemet har något för alla nivåer.

Skidsystemet består av över 110 backar varav nästan hälften är svarta. 10 – talet liftar finns att tillgå och ca 15 km längdskidspår.

Fernie Alpine Resort är ett favoritställe för många snowboardåkare. På denna ort finns många vackra utsiktsplatser och en mängd olika terränger att utforska, dessutom finns det flera snabba liftar så man behöver aldrig vänta i mer än 1 minut.

Personalen här är fantastisk, tillmötesgående och mycket hjälpsam. Runt området finns flera trevliga hotell där du kan slappna av efter en lång dag i backen och restauranger med ett stort urval av god och lyxig mat när du känner dig hungrig.

Skidresor till Fernie Alpine Resort rekommenderas varmt för alla som vill åka på en rolig, utmanande och skön skidsemester! Förutom skidåkningen finns än så länge inte så mycket aktiviteter då mycket kretsar kring just skidåkning men skidorten är under ständig utveckling.

Snabbfakta

Antal km pist
220
Antal liftar
10
Backar blå/röd/svart
25/38/49
Högsta åkhöjd
1925
Höjd skidort
1068
Invånare
4800
Längdskidspår, km
15
Närmsta flygplats
Calgary - 19 mil
Snowpark
Ja

Bilder från Fernie

Klicka för att förstora