Skidresor till Funäsdalen – Lugn liten skidort i härlig fjällmiljö

Här hittar du information om skidresor till Funäsdalen.

Funäsdalen ligger i Härjedalen och är ett familjevänligt skidparadis mitt i den snösäkra fjällvärlden.

En lugn by med inte så mycket utbud men fullt tillräckligt för en skidsemester i en fantastisk fjällvärld. Och det goa är att Funäsdalen är lite av navet för andra närliggande skidområden. Dessa är: Tänndalen, Ramundberget, Bruksvallarna, Kapruet, Tännäskröket och Fjällnäs.

Med det sk Funäsfjällspasset kan du även testa på backarna i Ramundberget, Funäsdalsberget och Tännäs och några till som bara ligger några mil bort. Det går även gratisbuss mellan anläggningarna för de för de som köper liftkort för detta. Tänndalen ligger också bara 15 minuter med bil.

Med över 300 meters fallhöjd har Funäsdalsberget skidåkning med både branta och svåra partier, långa härliga sluttningar och roliga skogspartier. Så oavsett typ av åkare du är kommer du att hitta det som passar dig. För de som gillar hopp och rails finns även Funäsparken och för barnen Lolandet.

Den nya FunäsGondolen länkar ihop berget med byn och nu kan du ta skidorna ner och besöka alla restauranger och butiker för att sedan ta dig upp till skidåkningen igen. Vid Funäsdalsberget finns skidskola och möjligheter till att hyra skidor.

På och runt Funäsdalsberget hittar du flera olika restauranger. På toppen ligger Toppstugan med milsvid utsikt över de norska och svenska fjällen. Här hittar du även ett längdspår på 3 km. Inte långt ifrån ligger en av sveriges största nätverk av längdspår i det sk Nordic Ski Center med hela 45 mil spår i dalar och på fjället.

Förutom skidåkning i en härlig fjällmiljö finns även skoter, myxoxecentrum, lite shopping och andra roliga evenemang. Även fisket kan rekommenderas!

Vill du ha en skidupplevelse utöver det vanliga så boka in en guide för skitouring eller heliski! Offpisten är riktigt bra här vid goda snöförhållanden! 

Till Funäsdalen tar du dig enklast med buss eller bil.

Snabbfakta

Antal liftar
5
Backar blå/röd/svart/grön
7/6/3/1
Längdskidspår, km
450
Skoterleder, km
610
Snowpark
Ja

Bilder från Funäsdalen

Klicka för att förstora