Skidresor till Gaustatoppen i Norge – den charmiga naturliga lilla skidorten

Här hittar du information om skidresor till Gaustatoppen i Norge.

"Det är något speciellt med fjällsemester i Norska Gaustatoppen! Det är troligen för att luften är klarare, bergen högre och naturen mer närvarande!" Så beskriver de som arbetar på Gustatoppen sitt berg. Ifrån toppen har du en utsikt där du ser ungefär 1/4 av Norges yta. Ja ändå in i Sverige också. Fantastiskt!

Gaustoppen hör till Gaustablikk Skidcenter med aktiviteter året om.

Hit kommer ofta snön först och stannar länge! Gaustatoppen är en orörd pärla med 32 långa och goa nedfarter. Här trivs barnfamiljen men även den mer erfarna åkaren. Från Gaustatoppens 1883 möh går det bra att åka offpist hela vägen ner till liftsystemet Gaustablikk.

Förutom den självklara utförsåkningen finns här 85 km preparerade längdskidspår bara för att nämna några av vinterns många upplevelser här.

Gaustatoppen har en intressant historia där andra världskriget spelade en viss roll här. Här hittar finns gångar i berget med hela 5000 kvm rum, som vittnar om denna tid om då Gaustatoppen var ett strategiskt viktig plats för kommunikation mot fienden.

Från foten av berget går faktiskt en bergbana inne i berget som tar dig upp till toppen. Bara det kan vara en upplevelse i sig för ett besök här. Den kostar dock lite mer och riktiga skidentasuiaster tar på stighudarna istället och tar sig upp för egen maskin.

Att ta en guidad tur här är verkligen att rekommendera. Offpistruerna här kan vara riktigt bra.

Gaustatoppen är faktiskt en av de orterna som öppnar först och stänger bland de sista. Tackvare sin höga höjd och snösäkerhet.

Gaustatoppen ligger ca 18 mil väster om Oslo!

Läs mer och besök Gaustatoppen på: www.gaustatoppenbooking.com

 

Snabbfakta

Antal liftar
12
Backar grön/blå/röd/svart
17/2/9/5
Högsta åkhöjd
1883
Längdskidspår, km
85
Närmsta flygplats
Oslo - 18 mil

Bilder från Gaustatoppen

Klicka för att förstora