Skidresor till Jackson Hole – Härliga utmaningar och offpist

Här hittar du information om skidresor till Jackson Hole i USA.

Jackson Hole Ski Resort ligger i en dal i delstaten Wyoming i USA, inte så långt från gränsen till Idaho. Denna skidort är helt utan tvekan en av de bättre i hela USA med många utmaningar, aktiviter och attraherar många duktiga skidåkare speciellt för free ride / offpist.

Jackson Hole är känt för sin branta och varierande terräng och för den roliga offpist-åkningen. Här faller det mycket snö som är torr, härlig pudersnö…det sk Chamapgne pudret och det ca 12 meter per säsong!!!!

Det finns gott om utmanande terräng, framförallt för den lite mer erfarne åkaren. Och man behöver aldrig trängas i liftköer. Ej heller i backen som är den längsta nedfarten på över 11 kilometer!

Sedan starten på 60-talet har Jackson Hole varit provbacke för extremskidåkare som vill göra sig sedda. Tighta rännor, höga drops, djup snö och branta linjer är det som gör Jackson Hole berömd över hela världen. Men det finns även massor av vidöppna skidbackar för nybörjare och bildsköna vyer och mycket mer.

Jackson Hole Ski Resort kommer alltid att vara en top-of-mind destination på grund av den avancerade och extrema terrängen som finns med alla dess sluttningar.

I Jackson Hole andas uppfriskande cowboy natur både på och utanför backen och detta är en ultimata och perfekta skidsemestern, du kommer att bli imponerad av det hisnande berget Teton, och lika imponerad av den friade och välkomnande atmosfären som genomsyrar både Teton Village och downtown Jackson Hole, som är 15 minuter ifrån varandra. Allt om Jackson Hole ända ned till shopping och restauranger påminner om en svunnen tid och gör hela resan till en oförglömlig skidsemester.

Detta tillsammans med de vackra omgivningarna och den trevliga atmosfären gör att man trivs i detta ännu relativt okända puderparadis!

Snabbfakta

Antal liftar
12
Backar blå/röd/svart
8/30/38
Högsta åkhöjd
1261
Höjd skidort
1924
Längdskidspår, km
17
Närmsta flygplats
11 km - 30 min
Snowpark
Ja

Bilder från Jackson Hole

Klicka för att förstora