Skidresor till Kittelfjäll – litet offpistmecka med bra Heliski

Här hittar du information om skidresor till Kittelfjäll.

Den lilla skidorten Kittelfjäll är litet och genuint skidresmål med ett antal få backar men är faktiskt riktigt känd som off-pist ort. Ett perfekt tillhåll för dig som vill komma nära naturen. Förutom skidåkning kan du även åka på skotersafari och åka längd. Här möts du av gästfrihet, personlig service och vildmarkskänsla.

Som sagt du som gillar off-pist är detta ett paradis. Här hittar du massor av drop, hopp, raviner i härlig natursnö. Det finns även några sköna långa röda backar och även några för de små.

Totalt finns det 42 backar, 5 pistade och 37 off-pistnedfarter.

I Kittelfjäll rekommenderas starkt Heliski eller sk Catski då man åker upp på fjället med bandvagn. Heliskin är prisvärd och är verkligen att rekommendera

I Kitellfjäll finns en Konsum affär men där är ingenting omöjligt. Vill du ha något i alkoholväg måste det dock bokas i förväg i butiken. Det finns även en diversehandel och kiosk med klädförsäljning på hotellet.

Vill du hal lite skön relax efter en dag på fjället kan du hyra bastu och relaxavdelning med bubbelpool eller få en massage på hotellet.

 

Snabbfakta

Antal liftar
4
Backar grön/blå/röd/svart
1/3/16/22
Högsta åkhöjd
1500
Höjd skidort
700
Längdskidspår, km
5
Närmsta flygplats
Hemavan - 13 mil - 2 tim

Bilder från Kittelfjäll

Klicka för att förstora