Skidresor till Les Arcs – enormt skidområdet på 2 glaciärer

Här hittar du information om skidresor till Les Arcs i Frankrike.

Les Arcs består av 4 byar och ingår skidområdet Paradiski och är mycket snösäkert då man åker skidor på hög höjd och på 2 glaciärer.

Det är en mycket trevlig ort för en skidsemester på alla sätt och har varierande åkning och det finns alltid något för alla typer av skidåkare som snowboardåkare – Nybörjare som avancerade. Det finns gott om röda och blåa backar och lätt tillgänglig och bra offpist. Nästan alla hotell har sk ski-in ski-out läge. Skidorten är ihop byggd med La plange via en gigantisk två-vånings kabin.

Grannorter är bl a Val d’Isère, Tignes, Courchevel, Meribel och Val Thorens. Ett veckoliftkort i Paradiski eller något av grannsystemen gäller också för ett dagsbesök i övriga skidsystem. Det är skidresor till Alperna och i dess absoluta centrum.

Speedskiing är populärt i Les Arcs då det finns en av europas längsta och brantaste svarta pister. Så här kan du verkligen hittar utmaningar.

Byn har mycket att erbjuda och marknadsför sig som familjevänlig. Förutom restauranger och diskotek finns spa, simhall. Orten är indelad i flera byar som betecknas beroende på vilken höjd de ligger. Arc 1600, Arc 1800, Arc 1950, Arc 2000 och de sista Peisey och Plan-Peisey. Därifrån kan du även ta dig till skidorten La Plagne.

Snabbfakta

Antal km pist
225
Antal liftar
102
Backar grön/blå/röd/svart
11/75/34/16
Högsta åkhöjd
3250
Höjd skidort
2000
Längdskidspår, km
15
Närmsta flygplats
Aix Les Bains, Chamberly - 13 mil - 1 tim 50 min
Snowpark
Ja

Bilder från Les Arcs

Klicka för att förstora