Skidresor till Morzine – genuint, enkelt och charmigt

Här hittar du information om skidresor till Morzine i Frankrike.

Den lilla mysiga byn Morzine som angränsar till Schweiz med byn Avoriaz som granne har bra utbud för utförsåkare och bra standard på hotell och faciliteter. Morzine ingår i skidområdet Les Portes du Soleil tillsammans med 11 andra skidorter med nästan 200 liftar fördelat på hela 300 nedfarter.

Skidsystemet passar både nybörjare som avancerade och du hittar riktigt bra röda och blåa pister att åka skidor i! Det finns också 21 mil längdskidspår i området kring orten.  Skidsystemet öppnar i början på december och stänger i mitten av april. Det finns 80 talet backar och liftar.

Det fördelaktiga med denna ort är att den ännu inte är så känd för oss svenskar, vilket kanske kan vara skönt om du vill få lite genuinitet på din skidresa.

Den lilla byn har 3 000 invånare men fast det ringa antalet finns bra utbud av restauranger, affärer, barer mm. Vill du inte åka utför finns bl a en bowlinghall, simhall kombinerad fitnesscenter, klättervägg, isrink mm. Shoppingen är hyfsad trots att stan är liten.

Byn är verkligen charmig och genuin perfekt för familj och vänner resa.

 

Snabbfakta

Antal km pist
100
Antal liftar
77
Backar grön/blå/röd/svart
9/35/29/8
Högsta åkhöjd
2277
Höjd skidort
1000
Längdskidspår, km
100
Närmsta flygplats
Genève - 9 mil - 1 tim 20 min
Snowpark
Ja

Bilder från Morzine

Klicka för att förstora