Skidresor till Narvik – Skidåkning i härlig miljö vid havet

Här hittar du information om skidresor till Narvik i Norge.

Narvik ligger bara några mil från Riksgränsen och ligger oerhört vacker beläget vid havet. Ibland kan de kännas som man åker skidor rätt ned i vattnet, vilket är en mycket häftig upplevelse. Fallhöjden är hela 900 meter, vilket är en av de högsta i Skandinavien. I Narvik finns även 12 km längdskidspår.

Skidsystemet har 6 liftar och 16 backar. Här finns även bra bergstoppar för off-pistturer och skitouring. Så att boka en skidguide är varmt att rekommendera.

Åker du på skidresa till Narvik finns möjlighet att besöka anläggningarna Riksgränsen, Björklien och Nuoja för off-piståkning eller skitouring. några skidresearrangöger kan du även få ett unikt tillfälla att åka på Sveriges högsta berg, Kebnekaise. Det finns även goda förutsättningar för Heliskiing.

Staden har ett utvecklat friluftsintresse, vilket du tydligt kommer se när du kommer dit.

Det som än så länge är så fint med Narvik är att massturismen inte hittat hit än. Treden går ändå tydligt uppåt speciellt för toppturer, som blivit poppis även för norrmännen själva. Ett bra alternativ till Lyngen och Lofoten för just toppturer men lite mindre folk.

I Narviksområdet finns gott om mina turer bortom pistat område men känner du inte till området ska du ta mig dig en guide.

Narvik som stad är charmig men ca 18 000 invånare med utbud av nattklubbar, restauranger mm.

Narvik är även känt för sin järnmalm och under andra världskriget utspelade sig ett antal strider här där upp mot 50-talet skepp sjönk runt dessa vatten i slaget om just Narvik. Så om du vill förkovra dig lite i det finns här ett krigsmuseum.

 

 

Snabbfakta

Antal liftar
6
Backar blå/röd/svart
6/6/2
Högsta åkhöjd
1000
Höjd skidort
120
Längdskidspår, km
12
Närmsta flygplats
Kiruna - 18 mil - 2 tim 30 min
Snowpark
Ja

Bilder från Narvik

Klicka för att förstora