Skidresor till Niesko – Mest kända skidorten i Japan

Här hittar du information om skidresor till Niesko i Japan.

Niseko i norra Japan är förmodligen den mest kända skidorten i Japan bland internationella skidåkare och snowboardåkare. För de som älskar pudersnö, är Niseko Japan nummer ett val för av skidsemester eftersom det ständigt snöar. 15 meter snö under en säsong är inte omöjligt. Snacka om Japow.

Niseko lämpar sig för skidåkare och snowboardåkare på alla nivåer. Det finns ett stort utbud av preparerade backar som är idealiska för familjer, nybörjare och medelgoda. Det kanske inte är de bästa backarna för de hittar du egentligen utanför dem...

Skidsystemet har öppet lite längre än vanligt. Nämligen 12 timmar per dag. Dag som natt kör man här.

För offpiståkare är Niseko ett paradis. En annan faktor som primerar Niseko bortsett från många andra japanska skidorter är en häftig kombination av både alpin och skogsåkning.

Niseko är ett av Japans största resort, som ligger i Hokkaido, 2,5 tim från Chitose flygplats. Området består av 4 sammanlänkade skidorter - Grand Hirafu, Hanazono, Niseko Village och Annupuri.

Åker du till Japan får du så mycket mer än utförsåkning. Varför inte prova sk Onse, varma källor att bada i. Skoter, klättring mm kan du också roa dig med.

Snabbfakta

Antal backar
68
Antal liftar
30
Högsta åkhöjd
1300
Höjd skidort
300
Längdskidspår
Ja
Närmsta flygplats
Chitose - 2,5 tim
Snowpark
Ja

Bilder från Niesko

Klicka för att förstora