Skidresor till Oberstdorf – Tysklands största skidområde med mycket prägel och charm

Här hittar du information om skidresor till Oberstdorf i Tyskland!

Oberstdorf är en klassisk skidort för en skidresa till Alperna och Tysklands största skidområde med 6 sammanslagna skidsystem.

Att tyskarna är stolta över Oberstdorf går inte att ta miste på. På skidortens hemsida beskriver de orten som en överväldigande skönhet men ”alpglöd”. Men det är inte svårt att hålla med. 7 dalar går samman i Illerdalen i Oberstdorf. Varje dal med sin personliga charm och prägel.

Här hittar du 124 km backar med 14 stolsliftar och 23 vanliga liftar och mer än 76 km från längdspår. För dig som gillar längdskidåkning är detta ett mecka då skidspåren upprättades för FIS-VM 2005 och användas nu för längdskidåkning.

Här finns något för alla att njuta av framförallt av spänningen i internationella idrottsevenemang som orten ofta står värd för.

Utan för skidbackarna finns sjöar för skridskoåkning. Det finns även curlingbanor och rodel.

Oberstdorf by bjuder på mysiga cafeer, fina och trevliga restauranger och butiker, tysk kultur som folkmusik kvällar, konstutställningar, afternoon-tea, dans, vetenskapliga föreläsningar, hälso-resort konserter, clowner som busar på mm. Allt för att skapa en stämningsfull stämning och harmoni här i Oberstdorf.

Snabbfakta

Antal km pist
124
Antal liftar
37
Högsta åkhöjd
2220
Höjd skidort
828
Längdskidspår, km
76
Närmsta flygplats
München 20 mil - 2 tim 10 min
Snowpark
Ja

Bilder från Oberstdorf

Klicka för att förstora