Skidresor till Orsa Grönklitt – Skidåkning och djurpark

Här hittar du information om skidresor till Orsa Grönklitt.

Orsa Grönklitt ligger ca 3 mil norr om Mora och har blivit ett allt mer populär skidanläggning. Mycket tackvare sin närhet och genuina miljö. Orsa Grönklitt är en stark konkurrent till både Sälen och Åre skulle vi vilja säga speciellt om du inte vill åka så långt och har småbarn som är otlåliga i bilen. Skidsystemet ligger ganska högt upp (ca 400 m ö h) vilket gör att det faktiskt finns en heldel snö här fast det i byn, som ligger ca 1 mil längre ned i dalen kan vara helt snöfri.

Orten är riktigt familjevänlig där du bl a hittar den kända Rovdjursparken. Från backarna och lift kan du se varg, tiger och leopard. Väl inne i parken kan du se isbjörn mm.

I Orsa Grönklitt finns 23 nedfarter fördelat på 12 liftar. Runt knuten har du ca 7 mil fantastiska längdskidspår, som tar dig ut på myrar, berg och fina vyer. Spåren håller hög klass och flera elitåkare tränar här.

Högst upp ligger en jättefin toppstuga men vacker utsikt över skidsystemet, Siljan och halva dalarna. Du ser även ned i Rovdjursparken och om du har tur kan du se tiger. Här kan du verkligen njuta av sol och goda vänners lag. Vissa kväller kan du även ta en middag här. Transport ingår!

Det är verkligen anpassat för barnfamiljer. Systemet kretsar king centrumliften och barnbackarna, som ligger i prefekt soligt söderläge. För de minsta finns ett åkband och karusell samt liten pulkabacke. Här får du bra överblick över systemet och här utgår de flesta aktivieterna ifrån som t ex skidskola, utflykter mm. Här finns även Varglyan med afterski för barn, barnpassning etc. Orsa Grönklitts maskott Bärra möter du lite här och där med busiga upptåg. Varför inte vara med på Bärras födelsedagskalas eller skidtävling. Det finns även hundspann att åka, litet badhus, matbutik och restaurang. Inte så stort men fullt tillräckligt. Saknar du något är det inte mer än drygt 1 mil ner till Orsa.

Restaurangerna är prisvärda. Barn upp till 6 år äter gratis i lunchbuffén. Liftkort upp till 7 år är gratis.

På andra sidan berget hittar du en barnslinga med rovdjur och bärras vänner. Även lite skön skogsåkning. På norrsidan finns backarna för de som gillar att åka lite brantare och längre. Låga, breda röda böljande backar som är riktgit bra preparerade.

I Orsa Grönklitt spelades Wild Kids in och det temat åkterkommer i programmet. Ta en tur till inspelningsplatsen som ligger i anslutning till skidbacken eller åk på guidat Wild Track tur med skidlärarna.

Varför skidresor alperna eller fjällen när du kan åka till Orsa Grönklitt...

Snabbfakta

Antal liftar
11
Backar grön/blå/röd/svart
2/10/7/3
Högsta åkhöjd
561
Längdskidspår, km
70
Snowpark
Ja

Bilder från Orsa Grönklitt

Klicka för att förstora