Skidresor till Wagrain – Stort skidsystem nära Salzburg

Här hittar du information om skidresor till Wagrain i Österrike.

Skidorten Wagrain ligger i norra Österrike inbäddat i mitten av Ski Amadé resort. Österrikes största skidparadis. Wagrain är hemort för skidtillverkaren Atomic som grundades 1955. Skidsystemet inkluderar även orten Grafenberg. Flachau ligger inte heller så långt härifrån. Perfekt om du vill ha lite variation på din skidresa till Alperna.

Wagrain erbjuder snabb och bekväm tillgång till skidåkning. Hög kapacitet i liftsystemet sin tar dig till toppen av båda bergen Grießenkareck och Grafenberg på en gång utan stopp .

Wagrain är en del av tre sammanhängande skidområden: Flachau - Wagrain - St. Johann - Alpendorf . Med Wagrain som utgångspunkt, är du direkt kopplade till pisterna i Flachau och St. Johann - Alpendorf .

I Wagrains skidområden spänner man på sig skidorna precis utanför dörren i sk Ski in Ski out och möter österrikisk gemytlighet med Glühwein (motsvarande glögg), wienerschnitzel och afterski.

Wagrain är även ett mecka för längdskidåkare med riktigt bra längdsystem med över 20 mil spår i området.

Skidsystemet är mycket bra så att alla i familjen kan följas åt oberoende hur man åker skidor eller snowboard. Om du vill ha lite mer utmaning kan du med hjälp av en bergsguide åka skidor på lite mer extrema offpist ställen. Även för barn är det mycket bra.

Då Wagrain inte ligger mer än 6 mil från Salzburg så kan man åka hit på en skidweekend!

Wagrain bjuder förutom på skidåkning på massor av kul aktiviteter som rodelbanor, skridskobanor, badland med bastu, massage och spa-behandlingar mm. Badlandet Wasserwelt är mycket populärt och är väl värt ett besök eller två.

På sommaren går fortfarande liftarna men då transporteras mountainbike cyklisterna istället.

Snabbfakta

Antal km pist
860
Antal liftar
260
Backar blåa/röda/svarta
45/52/3
Högsta åkhöjd
2190
Höjd skidort
840
Invånare
3000
Längdskidspår, km
50
Närmsta flygplats
Salzburg 6 mil - 50 min

Bilder från Wagrain

Klicka för att förstora