Skidresor till Whistler – Klassisk skidort med härlig champagne puder

Här hittar du information om skidresor till Whistler i Kanada.

Whistler ligger i bergskedjan Costal Mountains i en mycket vacker miljö. Whistler består egentligen av 2 berg; Whistler och Blackcomb. Orten har en lång historia som sträcker sig tillbaka till 1877 då bl a järnvägen knöts ihop där.

Staden var också värdstad för Olympiska vinterspelen 2010. Där bl a Charlotte Kalla, Björn Ferry och stafettlaget i längdskidor tog guld tillsammans med bl a curlinglandslaget.

Men du ska vi inte snurra in oss i Whistlers historia utan på vad du nog mer är ute efter…

Om du är ute efter mycket snö så har du hittat rätt! Här faller nästan 10 meter snö under en säsong. Om du hellre vill åka i pistade backar än i härliga pudersnö har du hela 200 nedfarter att välja bland. En hett tips är att ta The Peak-liften upp till toppen av Whistler Mountain. Här har du riktigt bra glaciäråkning och off-pist.

Vintersäsongen är lång. I Whistler kan du åka skidor ända in i maj.

Whistler är en trevlig och modern stad. Servicen och kvalitén är hög och invånarna är gästvänliga. Infrastrukturen är god med ett välutbyggt bussystem.

I byn finns brett utbud av restauranger, affärer och barer i olika prisnivåer. Priserna här är faktiskt lägre än i Europa så passa på att shoppa.

Whistler har även mycket att erbjuda på sommaren som hiking, mountainbike turer, golf, hästridning, fiske, björnsafari mm.

Snabbfakta

Antal km pist
216
Antal liftar
38
Backar blå/röd/svart
34/110/56
Högsta åkhöjd
2284
Höjd skidort
675
Längdskidspår, km
45
Närmsta flygplats
Vancover - 10 mil - 1 tim 30 min
Snowpark
Ja

Bilder från Whistler

Klicka för att förstora